Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Kalops
          zaaritha
          Inlägg 12-02-2005, 20:16
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 9 608
          Medlem sedan:
          31-08-2003
          Medlem nr: 2 237



          Ska strax äta kalops o potatis---det är den "skånska"? med lök o
          morötter, lagerblad, svartpeppar o vitpeppar.....
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          Virgo
          Inlägg 13-02-2005, 16:38
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 1 934
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 17



          CITAT (Eva i Skåne @ 13-02-2005, 15:57)
          Slottsstek, mmm tongue.gif . Sååå länge sedan.
          Varför blir det nästan aldrig av att man har stek till middag?
          Söndagsstek var det alltid när jag växte upp, men nu blir det mest när föräldrar/ svärföräldrar bjuder på middag.

          Det beror väl mest på att man inte lägger ner tid på matlagning nuförtiden.
          Att göra i ordning en slottsstek tar egentligen inte så lång tid. Det värsta jobbet tycker jag är att skala potatis.

          Steken sköter sig nästan själv och gott är det att provsmaka såsen ett 20-tal ggr innan den är perfekt.

          Passa på när det är nötrea nästa gång. Köp en ordentlig bit, minst 1,5kg.
          Det som blir över portionsförpackas och fryses ner tillsammans med såsen.


          --------------------
          mvh
          Virgo


          Den som hittar stavfel får behålla dessa!
           
          Citera

          Inlägg i den här tråden
          zaaritha   Kalops   12-02-2005, 20:16
          Virgo   ingen kryddpeppar, ättika och sirap?   12-02-2005, 20:39
          zaaritha   Nej--ska det vara det???   12-02-2005, 21:18
          Felix matte   Men det är ju vårat Norrländska re...   12-02-2005, 22:07
          zaaritha   Jag lärde mej av mor, finska! Men--hon använde...   12-02-2005, 22:13
          Virgo   jag rättar mig lite. I skånsk kalops är det följa...   12-02-2005, 22:26
          zaaritha   Samma här! Angående steken! Har du ansjovi...   12-02-2005, 22:57
          Virgo   jo det måste det vara och lite spad, annars så bli...   13-02-2005, 00:14
          zaaritha   Slottsstek är verkligen gott, men det blir sällan ...   13-02-2005, 00:17
          JonasQ   Jag brukar sätta trattkantareller i min kallops vi...   13-02-2005, 11:33
          Eva i Skåne   Min skånska kalops kryddar jag med lagerblad och k...   13-02-2005, 15:57
          Felix matte   Stek har vi ofta, inte bara till helg :D tror at...   13-02-2005, 20:22
          Virgo   Det är väl för att ni jagar en massa älg däruppe o...   13-02-2005, 22:45
          Felix matte   Det är väl för att ni jagar en massa älg däruppe...   13-02-2005, 22:58
          Virgo   Nästgårds! :lol: torkat kött kan väl int...   14-02-2005, 01:03
          Felix matte   Nästgårds! :lol: torkat kött kan väl inte...   14-02-2005, 07:19
          lisselbo   Stek gör jag ganska ofta, sköter ju sig självt. An...   14-02-2005, 14:40
          Eva St   Woaw Slottstek såååå länge sedan T...   15-02-2005, 02:59


          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 03-09-2025, 02:09
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon