CITAT (Eva i Skåne @ 13-02-2005, 15:57)
Min skånska kalops kryddar jag med lagerblad och kryddpeppar. Lök förstås, men inga morötter :unsure:
När jag har morötter i kallas kalopsen för gryta :D :P
Gott är det, vilket som.
Slottsstek, mmm :P . Sååå länge sedan.
Varför blir det nästan aldrig av att man har stek till middag?
Söndagsstek var det alltid när jag växte upp, men nu blir det mest när föräldrar/ svärföräldrar bjuder på middag.
Stek har vi ofta, inte bara till helg
tror att vi häruppe i norr äter mer kött än ni söderut....
eller? Det är faktiskt lättare att fixa till en stek än laga en gryta.
Jag har sett att kött är dyrare neråt landet...vi betalar
oftast 49-69kr/kg för Fransyska, 79 -109kr/kg för Innanlår...Svenskt kött.
Falukorven ...Jokkmokks.... (utan brosk och biprodukter) kostar 70kr/kg.