CITAT (Virgo @ 15-02-2005, 12:48)
Halloj,
Undrar hur många av er som lagar riktig hederlig husmanskost lite då och då ett par gånger i månaden.
Typiska husmanskoster är herrgårdsstek,slottstek, kåldolmar, rotmos med fläsk, dillkött, falukorv med pepparotssås, raggmunk,potatisbullar, ärtsoppa, bogbladsstek (finns inte längre kvar med ben, sen några år), kött o grönsakssoppa, spenatsoppa med ägghalvor, lappskojs osv.
De där rätterna har jag aldrig lagat hemma...min sambo frågar inte efter de heller. Möjligvis att jag träffar på dem på jobbet men då äter jag annat.
Husmans är jag jättedålig på att äta/laga hemma. Janssons -några gånger per år. Fläskpannkaka har jag ätit 1 gång sen jag flyttade hemifrån -93

. Köpesburkar av sill, kokt ägg o potatis -nån gång per år.
Gör inte palt, strömming, löja, älgkött, renskav heller.
Jag kanske återkommer när jag kommer på nåt som är husmans!