Det är ju väldigt svårt att veta vad du tycker är gott.
3 enkla recept som är billiga och som jag tycker är goda.
Fiskpinnar! Är jättegott och ännu godare om man gör dom själv.
Just nu finns det hokifilé bitar på ICA och Willys 2st i en plastförpackning runt 11-14 kr/st
eller kummelfilé lösfrysta oxå billigt och gott.
Tina i kylskåpet eller i kallt vatten , beroende på hur brått man har kylskåp till nästa dag kallt vatten- nån timme.
ta fram tre tallrikar en med mjöl 2-4 matskedar peppra salta (citronpeppar) en med ströbröd en med uppvispad ägg
skölj fisken torka av med hushållspapper litegrand vänd i det kryddade mjölet vänd i äggvispet vänd i ströbrödet lägg fiskpinnarna på tallrik eller skärbräda för att torka till lite eller tills smöret i stekpannan är gyllenbrun.
Stek fisken på medelgod värme på båda sidorna tills de är gyllenbruna. tar inte många minuter
till det passar hemgjord potatismos kryddad med riven muskot. strö över persilja
några skivor färsk citron bör heller inte saknas och nån dillkvist på fiskbitarna.
kostnad max 18kr / person
Istället för att steka fisken kan man koka den direkt i såsen som ska serveras till.
Finhacka gul schallottenlök fräs upp i stekpanna med höga kanter tills löken är glansig. på med en rågad matsked mjöl och vispa runt Häll på en ½l vatten och vispa smula ner en fiskbuljongstärning vispa runt ordentligt ner med finklippt dill , persilja och gräslök och eventuellt slatten vitt vin som står kvar sen fredagskvällen. I med fisken som är tinad enligt ovan.
titta på fisken , när den är vit (några minuter) så är det klart. Fisk får inte koka för länge , då blir den torr och inte god.
Under tiden så ska potatisen vara färdigkokt.
Linssoppa
ett paket linser från Eldorado (billigt som fan och räcker till minst 10 portioner) köp dom som inte behöver blötläggas i flera timmar
förbered följande hacka en liten schallottenlök ungefär 1/3 del purjolök i tunna skivor 2 morötter i slantar 1 kokt potatis sen igår några skivor rökt sidfläsk
koka upp 1 liter buljong kött eller grönsaks fräs lök purjo och finskuren sidfläsk i smör.
2 dl linser kokas i buljongen lägg i fräset och tärnade kokta potatisen 1 lagerblad 1msk vinäger peppar o salt efter behag
vill man ha en matig soppa så lägger man i några kryddiga korvar som får koka med.
vid servering bör citronsaft (på flask) finnas på bordet. några stänk av citron förhöjer smaken rejält.
denna rätt kostar heller inte mycket. Om man får rester kvar så går det bra att frysa soppan.
smaklig måltid!
--------------------
mvh Virgo
Den som hittar stavfel får behålla dessa!
|