Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Degjäsning.
          uno
          Inlägg 26-03-2004, 08:06
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 1 310
          Medlem sedan:
          06-11-2002
          Medlem nr: 256



          m.a.a tidigare inlägg fick jag lust att baka matbröd. Nu till min fråga:

          Jag tycker det är svårt att få degen att jäsa och tänkte att jag kanske kunde lägga degen i elgroddlådan. Ni vet den där lådan som Villab har.
          Med locket på och med ca 28-30 grader i, borde det väl jäsa ganska bra.
          Vad tror ni om detta?


          --------------------
          unozon1-2
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          netaave
          Inlägg 07-03-2005, 14:26
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 8 016
          Medlem sedan:
          12-04-2004
          Medlem nr: 3 244



          CITAT (Airamya @ 07-03-2005, 13:03)
          Har någon ett smidigt, enkelt recept på bröd åt mig? ohmy.gif
          Nå'n form av nybörjar-limpa... Finns det? biggrin.gif

          Enklare än så här kan det inte bli.

          Pias långpannebröd



          2 påsar torrjäst
          12 dl vatten
          5 tsk salt
          2,5 l mjöl, ej för grovt

          Blanda alla torra ingredienser.
          Värm vattnet till exakt 50 gr, och häll det över det torra.
          Arbeta degen några minuter i maskin, eller för hand.
          Jäs 1 timme.
          Rör om, och jäs en timme till.
          Häll upp degen på en långpanna.
          Sätt samtidigt ugnen på 250 gr.
          Jäs 15-20 min.
          Grädda 15 min.
          Sänk ugnen till 100 gr., och grädda en timme till.
          Stjälp upp brödet på galler, låt det svalna.
          Dela i 4 ”limpor”.


          Du kan ta vilken sorts mjöl som helst, sist jag gjorde hade jag 1 l vetemjöl special och 1,5 l rågsikt.
          Skaffa dig en bra termometer, är man nybörjare så är det svårt att ha fingertoppskänslan.
          Tänk också på att ju äldre mjölet är, desto mer vätska suger det. Kolla datummärkningen, det går att baka även om datumet gått ut, men tillsätt då ytterligare ca 1 dl vätska.
          Det här brödet har lång jästid i flera omgångar, tack vare det blir det spänstigt och saftigt.


          --------------------


           
          Citera

          Inlägg i den här tråden
          uno   Degjäsning.   26-03-2004, 08:06
          solkatten   Låter inte alls tokigt, du kan ju också tappa upp ...   26-03-2004, 08:21
          KURT   Jag tycker att matbröd blir smakrikare om man anvä...   26-03-2004, 08:31
          Hannele   Korrekt! Gärna en l...   26-03-2004, 09:37
          Fenja   Grädda grovt matbröd i lergryta är helt suveränt...   26-03-2004, 10:31
          pejori   jag brukar jäsa mina degar i ugnen med svag värme,...   26-03-2004, 16:09
          myskmadra   Ännu lite tips :) Kolla att ingredienserna (mjöl e...   26-03-2004, 17:51
          pepparmynta   Det måste jag prova, brödet bör verkligen bli sa...   26-03-2004, 23:44
          Betty   Så gör jag också numera, jag sprayar dessutom ugn...   27-03-2004, 01:17
          Liastar   nejnej, "fuskning" av jäsningen är inte ...   29-03-2004, 04:50
          uno   menar Du blomkrukor?   02-04-2004, 11:21
          Fenja   Hej Pepparmynta! Jag gör ofta surdegar och bak...   02-04-2004, 15:22
          annchapanncha   När jag gick på lanthushållskola, på den gamla god...   02-04-2004, 15:22
          Lajo   Hallå på er bagare. Jag bakar allt mitt bröd sjä...   02-04-2004, 20:14
          pepparmynta   Då bakar jag surdegsbröd! :l...   03-04-2004, 10:52
          Fenja   Så sant... :wacko: Fenja   03-04-2004, 11:35
          annchapanncha   Jag vill gärna ha gundrecept på surdeg. Den mata ...   04-04-2004, 12:32
          Liastar   Uno: ja precis, vanliga teracottakrukor som man ha...   04-04-2004, 19:45
          annchapanncha   Upplandskubben, tänk den var åxå på lanthushållsko...   06-04-2004, 13:11
          Liastar   hehe ja jag vet inte, jag hittar massa roliga bröd...   06-04-2004, 13:13
          Liastar   Surdeg av Vete 1. Mixa 200 g (2 dl) vatten och 150...   06-04-2004, 13:23
          annchapanncha   UJUJUJ tar flera dar ju, vi får se om andan faller...   07-04-2004, 19:09
          Liastar   jo det gör ju det, men det blir ju gott. testade e...   07-04-2004, 19:15
          Felix matte   Tar man 50 gram jäst/ 5 dl. vätska så jäser degen ...   07-04-2004, 19:25
          uno   Nu väcker jag denna tråd. Nu har jag köpt boken Br...   07-03-2005, 09:43
          Sulawesii   Det lät avancerat....   07-03-2005, 10:55
          netaave   Är det den boken som syns i den hä...   07-03-2005, 11:29
          Tesa   Hmmm....det funkar inte att jäsa degar över natten...   07-03-2005, 12:02
          Virgo   herregud vad många bröd! Är det till korna? :D...   07-03-2005, 12:37
          Tesa   Nä...det är inte till korna utan mest till mina 3 ...   07-03-2005, 12:56
          Airamya   Jösses, Tesa, vad dina bröd ser goda ut!!...   07-03-2005, 13:03
          uno   Är det den boken som syns i den här traven du köp...   08-03-2005, 08:09
          uno   Med fördel kan man blanda in ett r...   08-03-2005, 08:11
          Felix matte   Uj,uj vad komplicerat det låter......   08-03-2005, 08:13
          Sulawesii   Långt över överkurs för mig! Så kul är det int...   08-03-2005, 08:18
          mulle   Fenja, fastnar inte degen/brödet i lergrytan? Jag ...   08-03-2005, 11:27
          netaave   Pensla den med olja invändigt.   08-03-2005, 18:32
          Annlo   Jag har haft mina bullar i ugnen i nio månader -_-...   08-03-2005, 19:32


          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 01-08-2025, 07:20
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon