CITAT (netaave @ 07-03-2005, 11:29)
CITAT (uno @ 07-03-2005, 09:43)
Nu väcker jag denna tråd. Nu har jag köpt boken Bröd av Bokus 225:-.
En härlig bok som vänder upp och ner på mina tidigare bakkunskaper.
Jag tycker det är roligt att baka och nu när barnen gärna vill ha mina bröd, är det bra åtgång. Vad jag nu skall skaffa är några jäskorgar, en brödspade samt en granitsten. Stenen skall värmas i ugnen och på den varma stenen läggs bröddegen. Många degar låter jag jäsa i Warmgrolådan.
Är det den boken som syns i den här traven du köpt?
http://www.matochnjutning.se/Jag samlar på kokböcker och gick just med i någonting som heter Mat & njutning, där fick jag köpa boken för 159 kr.
Jag blev otroligt inspirerad av den, och precis som du säger så får man verkligen lära om, att man kan baka med så lite jäst bara för att man ger den längre jästid. Att jäsa degen under natten tycker jag var kanon.
Jag provade att baka baugetter och grovt Dinkelbröd och tror aldrig jag fått så fantastiskt bröd.
Ja boken Bröd av Jan Hedh.