Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Degjäsning.
          uno
          Inlägg 26-03-2004, 08:06
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 1 310
          Medlem sedan:
          06-11-2002
          Medlem nr: 256



          m.a.a tidigare inlägg fick jag lust att baka matbröd. Nu till min fråga:

          Jag tycker det är svårt att få degen att jäsa och tänkte att jag kanske kunde lägga degen i elgroddlådan. Ni vet den där lådan som Villab har.
          Med locket på och med ca 28-30 grader i, borde det väl jäsa ganska bra.
          Vad tror ni om detta?


          --------------------
          unozon1-2
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          uno
          Inlägg 08-03-2005, 08:09
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 1 310
          Medlem sedan:
          06-11-2002
          Medlem nr: 256



          CITAT (netaave @ 07-03-2005, 11:29)
          CITAT (uno @ 07-03-2005, 09:43)
          Nu väcker jag denna tråd. Nu har jag köpt boken Bröd av Bokus 225:-.
          En härlig bok som vänder upp och ner på mina tidigare bakkunskaper.
          Jag tycker det är roligt att baka och nu när barnen gärna vill ha mina bröd, är det bra åtgång. Vad jag nu skall skaffa är några jäskorgar, en brödspade samt en granitsten. Stenen skall värmas i ugnen och på den varma stenen läggs bröddegen. Många degar låter jag jäsa i Warmgrolådan.

          Är det den boken som syns i den här traven du köpt?

          http://www.matochnjutning.se/

          Jag samlar på kokböcker och gick just med i någonting som heter Mat & njutning, där fick jag köpa boken för 159 kr.

          Jag blev otroligt inspirerad av den, och precis som du säger så får man verkligen lära om, att man kan baka med så lite jäst bara för att man ger den längre jästid. Att jäsa degen under natten tycker jag var kanon.

          Jag provade att baka baugetter och grovt Dinkelbröd och tror aldrig jag fått så fantastiskt bröd.

          Ja boken Bröd av Jan Hedh.


          --------------------
          unozon1-2
           
          Citera

          Inlägg i den här tråden
          uno   Degjäsning.   26-03-2004, 08:06
          solkatten   Låter inte alls tokigt, du kan ju också tappa upp ...   26-03-2004, 08:21
          KURT   Jag tycker att matbröd blir smakrikare om man anvä...   26-03-2004, 08:31
          Hannele   Korrekt! Gärna en l...   26-03-2004, 09:37
          Fenja   Grädda grovt matbröd i lergryta är helt suveränt...   26-03-2004, 10:31
          pejori   jag brukar jäsa mina degar i ugnen med svag värme,...   26-03-2004, 16:09
          myskmadra   Ännu lite tips :) Kolla att ingredienserna (mjöl e...   26-03-2004, 17:51
          pepparmynta   Det måste jag prova, brödet bör verkligen bli sa...   26-03-2004, 23:44
          Betty   Så gör jag också numera, jag sprayar dessutom ugn...   27-03-2004, 01:17
          Liastar   nejnej, "fuskning" av jäsningen är inte ...   29-03-2004, 04:50
          uno   menar Du blomkrukor?   02-04-2004, 11:21
          Fenja   Hej Pepparmynta! Jag gör ofta surdegar och bak...   02-04-2004, 15:22
          annchapanncha   När jag gick på lanthushållskola, på den gamla god...   02-04-2004, 15:22
          Lajo   Hallå på er bagare. Jag bakar allt mitt bröd sjä...   02-04-2004, 20:14
          pepparmynta   Då bakar jag surdegsbröd! :l...   03-04-2004, 10:52
          Fenja   Så sant... :wacko: Fenja   03-04-2004, 11:35
          annchapanncha   Jag vill gärna ha gundrecept på surdeg. Den mata ...   04-04-2004, 12:32
          Liastar   Uno: ja precis, vanliga teracottakrukor som man ha...   04-04-2004, 19:45
          annchapanncha   Upplandskubben, tänk den var åxå på lanthushållsko...   06-04-2004, 13:11
          Liastar   hehe ja jag vet inte, jag hittar massa roliga bröd...   06-04-2004, 13:13
          Liastar   Surdeg av Vete 1. Mixa 200 g (2 dl) vatten och 150...   06-04-2004, 13:23
          annchapanncha   UJUJUJ tar flera dar ju, vi får se om andan faller...   07-04-2004, 19:09
          Liastar   jo det gör ju det, men det blir ju gott. testade e...   07-04-2004, 19:15
          Felix matte   Tar man 50 gram jäst/ 5 dl. vätska så jäser degen ...   07-04-2004, 19:25
          uno   Nu väcker jag denna tråd. Nu har jag köpt boken Br...   07-03-2005, 09:43
          Sulawesii   Det lät avancerat....   07-03-2005, 10:55
          netaave   Är det den boken som syns i den hä...   07-03-2005, 11:29
          Tesa   Hmmm....det funkar inte att jäsa degar över natten...   07-03-2005, 12:02
          Virgo   herregud vad många bröd! Är det till korna? :D...   07-03-2005, 12:37
          Tesa   Nä...det är inte till korna utan mest till mina 3 ...   07-03-2005, 12:56
          Airamya   Jösses, Tesa, vad dina bröd ser goda ut!!...   07-03-2005, 13:03
          netaave   Enklare än så här kan det inte bli...   07-03-2005, 14:26
          uno   Med fördel kan man blanda in ett r...   08-03-2005, 08:11
          Felix matte   Uj,uj vad komplicerat det låter......   08-03-2005, 08:13
          Sulawesii   Långt över överkurs för mig! Så kul är det int...   08-03-2005, 08:18
          mulle   Fenja, fastnar inte degen/brödet i lergrytan? Jag ...   08-03-2005, 11:27
          netaave   Pensla den med olja invändigt.   08-03-2005, 18:32
          Annlo   Jag har haft mina bullar i ugnen i nio månader -_-...   08-03-2005, 19:32


          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 29-07-2025, 17:36
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon