Ok, här kommer en mycket kaloririk och vansinnigt god chokladpåsktårta! Ägglikörkulor = jag brukar använda små dragerade chokladägg med punchsmak.
BAKFICKANS CHOKLADTÅRTA MED ÄGGLIKÖRKULOR, 12 bitar
6 dl socker 3 dl vetemjöl 6 msk kakao 2 tsk vaniljpulver 200 g smält smör 4 ägg
Glasyr:
200 g mörk choklad 3 msk matolja 16 ägglikörkulor (eller påskägg i choklad med likörsmak)
Smörj en rund form med löstagbar botten. Blanda socker, mjöl, kakao och vaniljpulver. Rör ner margarin och ägg. Rör kraftigt. Grädda ca 30-40 min i 175°. Den ska vara litet kladdig i mitten. Låt svalna.
Smält chokladen i vattenbad och tillsätt oljan. Bred ut över tårtan och tryck dit ägglikörkulorna. Låt stelna.
Servera tårtan med hallonpuré eller aprikospuré.
|