Påsktårta
3 ägg 1 1/2 dl finkornigt strösocker 3/4 dl potatismjöl 3/4 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 2 msk varmt vatten
Fyllning & garnering: 1 mogen mango 250 g jordgubbar (färska eller tinade djupfrysta), 4 msk finkornigt strösocker saft av en apelsin 100 g marsipan 1 1/2 - 2 dl vispad grädde
Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en rund kakform. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda mjölsorterna och bakpulver. Vänd ner i äggsmeten. Rör ner det varma vattnet. Häll smeten i formen. Grädda ca 35 minuter mitt i ugnen. Låt kakan svalna något innan den stjälps ur formen. Låt den kallna under formen. Förbered fyllningen under tiden: Skölj jordgubbarna, nyp bort bladfästena och strö på sockret. Skala mangofrukten, skär loss fruktköttet längs stenen i mitten. Skär fruktköttet i strimlor och mindre bitar. Tag ifrån några fina bitar mango samt jordgubbar till garnering. Dela övriga i mindre bitar. Riv mandelmassan på den grova sidan av rivjärnet. Rör den mjuk med apelsinsaften. Dela kakan i två bottnar. Bred mandelmassan på den undre bottnen. Lägg på fruktbitar och vispgrädde. Lägg på den andra bottnen. Bred eller spritsa grädde ovanpå kakan. Garnera med jordgubbar och mango.
Kalorisnålt?
/Åsa
|