Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Sylt eller marmelad av Tranbär?
          Christoffer
          Inlägg 11-03-2005, 11:26
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 2 616
          Medlem sedan:
          28-11-2002
          Medlem nr: 439



          Är det någon som vet hur man kan göra sylt eller
          marmelad av färska tranbär?
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          netaave
          Inlägg 15-03-2005, 18:57
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 8 016
          Medlem sedan:
          12-04-2004
          Medlem nr: 3 244



          Tranbärssylt

          Ca 1 kg tranbär
          4 dl vatten
          6-8 dl socker

          Rensa och skölj bären, som ska vara frostnupna
          Lägg dem i en syltgryta. Häll på vattnet. Hetta upp långsamt och koka i 15 min.
          Dra grytan från värmen. Rör i sockret. rör då och då tills sylten är kall.
          Skumma sylten väl.
          Ös upp på väl rengjorda burkar och tillslut.

          Tranbärsdessert

          Lägg frysta tranbär i portionsskålar.
          Koka upp 1 dl kaffegrädde, 1 dl vispgrädde, 3 msk socker, 1 msk sirap och ½ msk smör
          Koka till såsen tjocknar, smaka av med 1 msk vanillinsocker och 1 msk kakao
          Häll den het över de frysta bären.

          Tranbärsgelé

          1 kg tranbär
          5 dl vatten
          9 dl socker/avrunnen saft

          Bären bör vara knappt mogna. rensa och skölj. Låt dem rinna av.
          Koka eller ånga bären, sila eller vrid saften. Pröva om den innehåller tillräckligt mycket pektin för gelébildning genom att blanda 1 tsk saft med 1 tsk starksprit. Låt stå 30 sek. om det bildas gelé räcker pektinet annars måste pektinpreparat tillsättas.
          Mät saften och häll den i en gryta. Koka saften 3-5 min.
          Rör ner sockret, lite i sänder, ¨å att det hinner lösa sig. Låt geléet koka försiktigt utan omrörning 10-15 min. Gör geléprov.
          Kokar geléet för kraftigt blandar sig skummet med saften och det blir inte klart, kokar det för länge blir det segt.
          Ta grytan från värmen och låt den färdigkokta gelémassan stå några minuter. Ta försiktigt bort skummet med en hålslev. Ös upp geléet på varma glas, låt det kallna innan ni försluter.


          --------------------


           
          Citera

          Inlägg i den här tråden
          Christoffer   Sylt eller marmelad av Tranbär?   11-03-2005, 11:26
          Susanna   Jag har en bok som heter "Ta vara på frukt oc...   11-03-2005, 11:35
          Christoffer   Ja, jag kan gärna ta receptet om tranbärssorbet. D...   11-03-2005, 12:19
          Susanna   Hej igen! Såg att det var vin i sorbetrecepte...   11-03-2005, 15:03
          Christoffer   Tack så mycket. Det blir ett försök inom kort tror...   11-03-2005, 23:01
          Virgo   Frys tranbären och använd dessa istället för is i ...   12-03-2005, 00:52
          Christoffer   Det ska jag absolut göra, men då får jag köpa mer,...   14-03-2005, 17:59
          Susanna   Det lät väldigt gott med tranbär och jordgubbar...   14-03-2005, 19:10
          Christoffer   Vad är det för konserveringsmedel man ska använda ...   14-03-2005, 19:31
          Christoffer   Varför behövs det inget konserverings eller antiox...   15-03-2005, 19:10
          Tingstäde   ... tranbär .... mmmm På min tid (förra århundrad...   15-03-2005, 20:56
          netaave   Tranbär är precis som lingon, sitt eget konserveri...   15-03-2005, 21:24
          Christoffer   Perfekt! Då behöver jag inte tillsätta något. ...   15-03-2005, 22:17
          ninnisky   "konserveringsmedlet" är i detta fallet...   15-03-2005, 23:36
          netaave   Frysta brukar väl finnas att köpa året runt   16-03-2005, 11:12
          Christoffer   Det fanns några påsar med färska, ofrysta kvar då ...   16-03-2005, 12:10
          Storkis   Det där lät bra! Har du nån a...   27-03-2005, 17:58


          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 04-08-2025, 17:03
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon