Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Sylt eller marmelad av Tranbär?
          Christoffer
          Inlägg 11-03-2005, 11:26
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 2 616
          Medlem sedan:
          28-11-2002
          Medlem nr: 439



          Är det någon som vet hur man kan göra sylt eller
          marmelad av färska tranbär?
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          Storkis
          Inlägg 27-03-2005, 17:58
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 8
          Medlem sedan:
          27-03-2005
          Medlem nr: 5 237



          CITAT (Tingstäde @ 15-03-2005, 21:56)
          ... tranbär .... mmmm

          På min tid (förra århundradet) i Västerbotten så tog man tranbären när frosten nypit i dem. Väl hemma så rullade man dem i en blandning av florsocker och äggvita så att tranbären fick ett vitt skal. Så ställdes detta in i kylen - och var bästa och följande dagar det ljuvligaste snask man tänkas kan.

          MVH Tingstäde

          Det där lät bra!

          Har du nån aning om hur propotionerna ska vara mellan florsockret och äggvitan?
           
          Citera

          Inlägg i den här tråden
          Christoffer   Sylt eller marmelad av Tranbär?   11-03-2005, 11:26
          Susanna   Jag har en bok som heter "Ta vara på frukt oc...   11-03-2005, 11:35
          Christoffer   Ja, jag kan gärna ta receptet om tranbärssorbet. D...   11-03-2005, 12:19
          Susanna   Hej igen! Såg att det var vin i sorbetrecepte...   11-03-2005, 15:03
          Christoffer   Tack så mycket. Det blir ett försök inom kort tror...   11-03-2005, 23:01
          Virgo   Frys tranbären och använd dessa istället för is i ...   12-03-2005, 00:52
          Christoffer   Det ska jag absolut göra, men då får jag köpa mer,...   14-03-2005, 17:59
          Susanna   Det lät väldigt gott med tranbär och jordgubbar...   14-03-2005, 19:10
          Christoffer   Vad är det för konserveringsmedel man ska använda ...   14-03-2005, 19:31
          netaave   Tranbärssylt Ca 1 kg tranbär 4 dl vatten 6-8 dl s...   15-03-2005, 18:57
          Christoffer   Varför behövs det inget konserverings eller antiox...   15-03-2005, 19:10
          Tingstäde   ... tranbär .... mmmm På min tid (förra århundrad...   15-03-2005, 20:56
          netaave   Tranbär är precis som lingon, sitt eget konserveri...   15-03-2005, 21:24
          Christoffer   Perfekt! Då behöver jag inte tillsätta något. ...   15-03-2005, 22:17
          ninnisky   "konserveringsmedlet" är i detta fallet...   15-03-2005, 23:36
          netaave   Frysta brukar väl finnas att köpa året runt   16-03-2005, 11:12
          Christoffer   Det fanns några påsar med färska, ofrysta kvar då ...   16-03-2005, 12:10


          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 03-08-2025, 23:08
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon