Men Ingrid, jag trodde du hade klart för dig det mesta om hur du skulle vilja ha det ;-) Du har ju stor erfarenhet av att odla!
Nåväl, jag tycker också det är fantastiskt och livsnödvändigt med en köksträdgård och min egen börjar ta form nu.
Maken har snickrat ramar i två olika storlekar så det blir lite upphöjda odlingsbäddar. Emellan ska det bli täckbark för att det ska vara ogräsfritt. Det är mycket jobb som det är med ett köksland!!! Ingången till köksträdgården är en rosenbåge, för höjd och doft mm, där lär nog komma en och annan klematis också. Där finns också hallon, röda, vita, svarta vinbär, krusbär, björnbär, rabarber samt mängder av revande smultron allt detta som avgränsare i österläge och mot övriga trädgården.
En fläder och ett par albarosor ska komma mot norr, det växer även en del buxbom vid norra kanten som ska få vara kvar för att ge lä samt ge mig massor av fint att juldekorerar med.
Mot väster och grannen där ska det komma en aroniahäck, där finns även blåbär nu. Funderar på att sätta lite vårlökar här också till ett annat år.
Ut mot gata och trottoar, i söderläge, ska vår avenbokhäck kompletteras. Sedan funderar jag på att sätta en frilandshibiskus här också.
Denna del är lika viktig som övrigt mer "dekorativt" i min trädgård! Jo, sedan har jag en speciell örtagård som ligger precis utanför trappen... Jag funderade också på det här med kryddspiral innan men gjorde ingen (men det kanske kommer senare).
Kerstin
|