Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > marmelad på rabarber
          violina
          Inlägg 01-04-2005, 23:06
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 182
          Medlem sedan:
          20-03-2005
          Medlem nr: 5 189



          Jag efterlyser ett recept på rabarbermarmelad jag gjort en gång. Har tyvärr blivit av med det i en flytt. Vad jag minns skulle det vara en klick margarin i. Det låter konstigt men det var jättegott. Har ni några andra favoriter med rabarber? Det skulle vara skoj att ha i beredskap.


          --------------------
          "Det går inte att vara nere med en ballong"
          Nalle Puh
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          netaave
          Inlägg 02-04-2005, 11:47
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 8 016
          Medlem sedan:
          12-04-2004
          Medlem nr: 3 244



          Jag har några recept dock utan fett.

          Rabarbermarmelad

          1,5 kg rabarber
          2 apelsiner
          8 dl socker
          1 dl vatten
          ca 3/4 tsk pektin
          ca 3/4 tsk citronsyra

          Skölj, skala, och skär rabarbern i småbitar.
          Borsta apelsinen i varmt vatten och riv av det gula på skalen, pressa ur saften.
          Blanda allt utom pektin och citronsyra i en gryta och koka marmeladen långsamt ca 15 min.
          Blanda pektin och citronsyra med ett par tsk socker och rör ner, låt den koka några minuter till.
          Häll upp på varma burkar.

          Rabarber- och fikonmarmelad

          1 kg rabarber
          250 gr torkade fikon
          50 gr sötmandel
          1 citron
          8 dl socker

          Skölj fikonen och lägg dom i blöt några timmar.
          Skölj och skär rabarbern i små bitar. Koka den långsamt mjuk i lite vatten, ca 1/2 dl. Lock på grytan.
          Lägg mandeln en stund i kokande vatten. Skala den och hacka grovt.
          Borsta citronen i varmt vatten. Torka. Riv av skalet.
          Låt fikonen rinna av och skär dom i små bitar.
          Lägg citronskal, fikon, mandel och socker i rabarbermoset. Koka långsamt utan lock tills marmeladen får lagom konsistens. Rör då och då.
          Skumma väl. Ös upp på varma rena burkar och låt kallna innan de försluts.

          Festlig Rabarbermarmelad

          1 kg rabarber
          12 dl socker
          1 citron
          3 msk syltad ingefära, eller 3 msk malen ingefära.

          Skölj och skär rabarbern i små bitar.
          Borsta citronen i varmt vatten. Dela den i fyra klyftor och skär i tunna skivor.
          Hacka ingefäran fint.
          Varva rabarbern, citron, socker och ingefära i en skål.
          Låt stå över natten och safta sig.
          Koka långsamt under lock tills rabarbern är mjuk. Den skall mosa sig. Ta v locket och koka långsamt ihop marmeladen i ca 45 min.
          Ös upp på varma rena burkar. tillslut när marmeladen är kall.


          --------------------


           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 04-08-2025, 07:28
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon