Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Lergryta, recept?
          *Molly*
          Inlägg 01-04-2005, 15:06
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 180
          Medlem sedan:
          12-03-2004
          Medlem nr: 2 979



          Har en oanvänd lergryta som jag hittade på mina föräldrars vind nyligen. Jag hade hade en likadan i slutet på 70 talet och gjorde många goda rätter i den med hjälp av kokboken som hörde till.
          Nu är kokboken försvunnen och jag minns inte ett enda recept, nån som har nån lättlagad smarrig rätt att rekommendera ?
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          brittmarie
          Inlägg 26-04-2005, 08:53
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 305
          Medlem sedan:
          20-08-2004
          Medlem nr: 4 339



          Man kan även baka i lergrytan. Här kommer 2 recept:

          Skållad rågmjölslimpa (2l lergryta)

          Dag 1
          7½ dl kokande vatten
          12 dl extra grovt rågmjöl

          Dag 2
          100 g jäst
          2 msk vatten
          2 tsk salt
          ½ dl sirap
          1 msk malen koriander
          1 msk finstött kummin
          ca 1 l vetemjöl
          2 msk olja

          Dag 1: Rör ihop vatten och mjöl.
          Låt stå till nästa dag

          Dag 2: Blötlägg grytan.
          Rör ut jästen i vattnet, blanda ner i den skållade degen.
          Blanda ner resten utom oljan till en smidig deg.
          Olja in grytan även locket.
          Forma till degen så slätt som möjligt.
          Lägg degen i grytan och låt jäsa under lock 1 tim.
          Ställ in i ugnen 150-175 grader ca 2½ tim.
          Låt svalna i grytan.
          Dela på längden till 2 limpor.


          Skållad grahamslimpa

          Följ föregående recept, men byt ut rågmjölet mot grahamsmjöl.
          Detta bröd blir mindre smuligt än annat grahamsbröd och dessutom saftigare.

          Man kan med fördel blanda i andra ingredienser som t.ex. valnötskärnor, ost eller andra ört/bröd kryddor i något av recepten.


          --------------------
          " Vänlighet är den gyllene kedja som håller ihop samhället."
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 03-08-2025, 06:15
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon