Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Rosenpudding ?
          netaave
          Inlägg 04-05-2005, 08:23
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 8 016
          Medlem sedan:
          12-04-2004
          Medlem nr: 3 244



          Har någon recept på rosenpudding? Det var min frisör som är från Estland som berättade om denna efterrätt som är gjord på rosenvatten och ska bli en len fin mousse.


          --------------------


           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          Monica
          Inlägg 05-05-2005, 00:05
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 38
          Medlem sedan:
          27-11-2002
          Medlem nr: 427



          Snabbt søk på Google gav detta recept på rosenpudding http://www.tine.no/oppskrift/4028/ - visserligen från Norge och inte Estland, men det är kanske samma pudding. Jag klistrar in det här och översätter till svenska... Men jag ser också att den inte innehåller rosenvatten så det kanske är en annan variant ?

          4 porsjoner

          ingredienser
          • 6 plater gelatin
          • 6 dl TINE kremfløte (vispgrädde)
          • 2 ss sukker
          • 1 dl søt sherry
          • 1 dl kirsebærsaft (körsbärssaft)

          Pynt:
          • friske mynteblader

          Tilbehør:
          • Piano vaniljesaus
          • kirsebærsaus
          • iskrem, vanilje (vaniljglass)

          Slik gjør du

          Legg gelatin i bløt i kaldt vann ca. 5 minutter. Kok opp fløte og sukker. Klem vannet ut av gelatinplatene og smelt dem i den varme fløten.

          Ta kjelen (kastrullen) bort fra varmen og tilsett sherry og 1 dl kirsebærsaft. Rør i blandingen av og til før den stivner (stelnar), så ikke fløte (grädde) og saft deler seg i to lag. Ha den halvstive puddingen i en stor vætet (blött..?) form eller i porsjonsformer. La puddingen få stivne i kjøleskapet.

          Dypp formen(e) et øyeblikk i varmt vann og hvelv på fat/tallerkener. Drypp noe av vaniljesausen rundt og legg på iskrem (glass). Pynt med mynte. Server kirsebærsausen fra sausenebb (såssnipa).

          Låter spännande. Hör av dig om/när du gjort den... eller om du finner det "riktiga" receptet


          --------------------
          Monica i Oslo - klimasone V
           
          Citera

          Inlägg i den här tråden


          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 03-09-2025, 08:31
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon