Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Hämtar ni inspriration från TV-kockarna, Inspireras ni eller zappar ni?
          Bettson
          Inlägg 10-05-2005, 08:39
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 2 745
          Medlem sedan:
          09-03-2003
          Medlem nr: 882



          Jag undrar hur många av er som verkligen lagar den mat TV-kockarna skall inspirera oss till.

          Själv är jag hjärtligt trött på de flesta av den arten i rutan.

          Många lagar smällfet mat som jag inta skall ha på min meny.
          Många lagar med ingredienser som jag inte kan få tag på. Många saker säljs ju bara i storstäder.

          Sen att de bygger och kladdar med maten som på den värsta restaurang. Det är ju ingenting man håller på med hemma.

          Den enda kock jag egentligen har lite utbyta av och är intresserad av att titta på är den där mörka skönheten som jag inte kommer ihåg vad hon heter. Hon brukar vara lite småfestlig, kallar snabblagad kyckling för rock and roll pippi.

          Denna härliga tjej lyckas ju fixa nyttig god mat på riktiga fem minuter, kan tom laga ute på en liten värmeplatta. Det kallar jag kokkonst.
          Dessutom inga svåra recept eller ingredienser man ej kan köpa.

          Jag tycker egentligen inte illa om matlagningsprogram det är bara att jag tycker det är lite för mycket av varan.

          Hur är det, inspireras ni eller zappar ni?
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          KURT
          Inlägg 10-05-2005, 10:00
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 10 440
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 34



          CITAT (GoSatta @ 10-05-2005, 10:32)
          Vad var det du skrev om saltlag? att det kunde gå in i köttet?

          min marinad består ju till större delen av salt. nampla som är fisksås (fermenterad sådan) och soya inehåller väl väldigt mycket salt det också?

          nu blir jag nyfiken här smile.gif

          Om man rimmar fisk eller kött (normalt har man då rent salt, eller nästan mättad saltlösning) så får man in saltet (+ ev socker) i köttet. När det gäller fisk så går det ganska fort, laxfiléer räcker att lägga med salt eller i saltlag några timmar. Rått kött tar längre tid, men är det uppskuret så går det fortare.

          I vissa fall lägger man ju köttet i saltlag efter att det har tillagats (tex tjälknöl) saltet tränger lättare in i tillagat kött än i rått kött.
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 01-12-2025, 04:52
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon