|
Tänkte slå ett slag för senap! Senap som marinad är otroligt gott till fläskkött (skinka, fläskkotletter...)
Jag använder mej av riktigt stark senap (Colman's, engelsk), bryner kotletterna snabbt, penslar dem med senap helt och hållet och låter dom eftersteka med vatten. Skyn, smaksatt med senapen blir fenomenalt god. (andra kryddor svartpeppar, lite salt)
Eller: Marinera köttet före grill/stekning med senapsmarinad! Colman's pulver blandas lätt med vatten/mjölk till lagom tjocka och sen läggs grillbitarna (gärna småbitar till spett) i en påse med marinaden. Peppra med fördel med grov svartpeppar, lägg till valfri krydda)
Tandoorikrydda är också ett hett tips! Min favvomaträtt (eget recept föjer här: Farbrorns gryta Tärnat fläskkött( grytbitar eller av skinka) 100 g/person morötter (massor, se tillagningen..) en bit färsk ingefära röd färsk chilipeppar (valfritt) några krossade korianderfrön Tandoorikrydda
Lägg grytbitarna i en het panna och bryn dem ordentligt runt om. Rulla dem sedan i Tandoorikryddan, så att de blir ordentligt röda. Passa på när stekpannan är het att hälla en-två dl varmt vatten i pannan, för att göra en god sky. Finriv morötter och ingefära och bryn i olja i en kastrull, tillsammans med lite hackad färsk röd chilipeppar tills morötterna blir lite ljusare i färg.
Lägg alltsammans i en gryta, varva fläskköttet med morötterna så att köttet helt täcks. Krydda med fem krossade korianderfrön, häll skyn över och koka upp. Låt sedan sjuda under lock i en halvtimme.
Serveras med saffranskokt ris.
smaklig måltid!
--------------------
kolla gärna www.turbokrull.net hjärndöd men gratis humor =) 
|