Man kan blanda ner lite väl avrunna finhackade och förvällda nässlor i pannkakssmet och sedan kan man grädda nässelplättar, mycket goda med lingonsylt.
Man kan även göra nässelpaj som jag provade förra året, själv gjorde jag en vanlig pajdeg som jag tryckte ut i en pajform och förgräddade, sedan stekte jag lite finskuren lök och lade i pajskalet, efter det lade jag på förvällda grovhackade nässlor. Efter det var det ost och äggstanning (med salt och peppar), sedan in i ugnen för att gräddas. Det blev också gott. (Tyvärr mätte jag aldrig ingredienserna lite måste man ju experimentera, men man kan ha ett vanligt pajrecept som grund där kan man se recept på pajdeg, vilken temperatur ugnen ska vara på, hur man gör äggstanning mm)
Nässelvatten brukar växterna gilla här är recept:
Plocka nässlor, fyll halva hinken/byttan med nässlor, ha på vatten och låt stå. Rör ca 1gång per dag, när det stinker är det klart tar ca 4-7 dagar på sommaren. Späd ca 10ggr till vanliga växter, näringskrävande växter som ex. pumpa kan få starkare dos.
--------------------
Mvh Åsa
Människor kan diskutera, men naturen agerar. (Voltaire)
|