Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Vitlök, Söker recept på hur man lägger in vitlök
          MayaS
          Inlägg 21-05-2005, 19:11
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 46
          Medlem sedan:
          11-08-2004
          Medlem nr: 4 268



          Hej!
          Har tänkt att odla lite vitlök i mina pallkagar, Har tänkt att köpa vitlök som redan är förkultiverade... lite fusk .. jag vet tongue.gif

          Men nu skulle jag vilja ha lite recept på olika marinader till vitlöken för att lägga in dessa på burk för att användas till presenter mm.

          Har försökt att googla men hittar inga recept.

          Tack på förhand!!

          Mvh
          M.
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          KURT
          Inlägg 23-05-2005, 06:15
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 10 440
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 34



          Marinerad vitlök

          En mild inläggning som smakar bra till bl a kött.

          ca 50 vitlöksklyftor
          vatten
          LAG:
          1 dl vatten
          1 dl vitvinsvinäger
          1 dl matolja
          1 tsk salt
          1 msk vit sirap
          3 msk färska örtkryddor, t ex oregano, basilika, dragon, finhackade

          Dela vitlökarna i klyftor men låt skalet vara kvar.
          Koka upp vatten. Lägg i vitlöksklyftorna och låt dem koka upp. Koka dem sedan 2-3 minuter.
          Ta upp vitlöksklyftorna och spola dem i kallt vatten. Skala dem och lägg dem i en rengjord glasburk.
          Blanda alla ingredienser till lagen i en kastrull. Koka upp. Häll den heta lagen öber vitlöksklyftorna och tillslut burken. Låt stå i rumstemperatur i 3 dagar. Förvara därefter burkarna kallt.







          Marinerad vitlök

          Buffé nr 11 1997, sid 14
          Skala vitlöksklyftorna med en liten vass kniv. Koka upp vatten, vinäger och salt i en traktörpanna. Lägg i vitlöksklyftorna och låt dem koka kraftigt under lock i ca 2 minuter. Lägg dem i en sil att rinna av väl och packa dem i en eller flera glasburkar medan de är varma.

          Blanda balsamvinäger, honung och tomatpuré. Det går lättast om man värmer blandningen några sekunder i mikrougn eller i en kastrull. Smaksätt med kryddor och salt. Vispa ner oljan i blandningen. Det blir perfekt blandat om man använder mixer.

          Häll marinaden över vitlöksklyftorna. Förslut burkarna väl. Vänd och skaka burken väl så att kryddor och vitlök blandas noga.

          Förvara vitlöksklyftorna i kyl några dagar före servering. Hållbarheten är flera veckor i kyl.


          Ingredienser

          40 vitlöksklyftor
          2 dl vatten
          ½ tsk salt
          ½ dl vitvinsvinäger

          MARINAD:
          2 msk balsamvinäger
          1 msk honung
          1 msk tomatpuré
          ½ tsk chilipulver
          ½ tsk curry
          ½ tsk salt
          1 dl olja
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 29-07-2025, 16:59
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon