Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Rabarberparfait med rabarbersirap, läcker rosa dessert
          netaave
          Inlägg 19-05-2005, 21:37
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 8 016
          Medlem sedan:
          12-04-2004
          Medlem nr: 3 244



          Ur veckans "Året runt"

          Rabarberparfait

          150 gr rabarber
          ½ dl strösocker
          2 äggulor
          ½ dl rosa florsocker
          1 ½ dl vaniljvisp

          Sirap:
          5 dl vatten
          2 ½ dl strösocker
          skal av 1 rabarberstjälk

          Skala ev och skär rabarbern i tunna skivor.
          Blanda med sockret i en kastrull och låt den smälta på svag värme.
          Låt kallna.
          Vispa samman äggulor och florsocker.
          Vispa vaniljvispen styv.
          Blanda vaniljvispen med äggblandningen och vänd till sist ner rabarbern.
          Häll i en form som rymmer 1 liter och frys över natten.


          Sirapen:
          Blanda vatten socker och rabarberskal i en kastrull.
          Koka ihop tills hälften återstår.
          Stjälp upp parfaiten och ringla sirapen över.

          Sirapen stelnar när den blir kall, men går att värma till flytande igen.


          --------------------


           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          SannaLasso
          Inlägg 26-05-2005, 14:44
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 311
          Medlem sedan:
          05-04-2005
          Medlem nr: 5 324



          Men JAG har inte diabetes (än) !

          Däremot går jag på diet för att komma i sommarkläderna...

          Ett litet snedsprång nu i bästa rabarbertider får jag väl ändå tillåta mig. Ska avsmalnaden gå åt pipan så kan det väl få ske via rabarberparfait då.

          Men nästa år så...


          Förresten - kan man inte använda något annat istället för vanligt socker om man är diabetiker eller bantare? Eller är det annat i receptet som inte fungerar då? Jag funderar över detta då min pappa är åldersdiabetiker men nog skulle bli överlycklig över att få smaka rabarberparfait. Bara namnet är värt att smaka på ju:

          Rabarberparfait med rabarbersirap" Åhhhhh!


          wub.gif
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 29-07-2025, 15:52
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon