Den där blandningen låter mumsig! Nyfiken på hur pass dominant citronmelissmaken är... De jag haft har varit ganska tama i smaken.
Ja, färska örter är ALLTID bättre än torkade. Kan inte tänka mig att använda torkad basilika tex.... totalt värdelöst smakmässigt.
Ja det har legat i drygt två år. Inte avsiktligt, men det har bara blivit så. Spänstigheten i bladen bevaras ganska mycket längre i oljan, men den mörknar och krymper även däri efter ett tag. Detta gör den däremot inte på något sätt dålig. Smaken finns kvar i bladen och i oljan. Proportionen jag har använt är ungefär 20/80 basilika/olja och 50/50 vitlök/olja (HET!). funkar bra tycker jag. Men man kan absolut klara sig på MYCKET mindre kryddor, bara det får chans att stå och dra. Detta gäller framför allt vitlöken. Mina behållare är inte speciellt stora, rymmer 3-4dl kanske. Förvarar det mörkt i rumstemperatur.
Vad gäller botulism sträcker sig mitt ordförråd inte så långt! =)
Ha det bäst! / l.l
--------------------
If the grass is greener on the other side, water your own lawn.
|