Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Basilikaolja, - recept någon?
          sanna
          Inlägg 05-06-2005, 14:15
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 952
          Medlem sedan:
          03-04-2003
          Medlem nr: 1 052



          Hej!

          Någon som har ett recept på basilikaolja?
          Då menar jag inte destillering, utan "utdrag" s.a.s.
          Har nämligen sett ett recept någonstans, men hittar det inte nu.

          Undrar följande: vilken olja är bäst att använda? Ska man krossa bladen innan man lägger in dem i oljan? Hur mycket blad på hur mycket olja? Hur länge ska det stå?

          Tackar på förhand gör:
          Sanna

          (lägger in denna fråga på "kryddor" också.)


          --------------------
          Sanna!
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          little.lunatic
          Inlägg 07-06-2005, 21:26
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 82
          Medlem sedan:
          21-04-2005
          Medlem nr: 5 535



          Den där blandningen låter mumsig! Nyfiken på hur pass dominant citronmelissmaken är... De jag haft har varit ganska tama i smaken.

          Ja, färska örter är ALLTID bättre än torkade. Kan inte tänka mig att använda torkad basilika tex.... totalt värdelöst smakmässigt.

          Ja det har legat i drygt två år. Inte avsiktligt, men det har bara blivit så. Spänstigheten i bladen bevaras ganska mycket längre i oljan, men den mörknar och krymper även däri efter ett tag. Detta gör den däremot inte på något sätt dålig. Smaken finns kvar i bladen och i oljan. Proportionen jag har använt är ungefär 20/80 basilika/olja och 50/50 vitlök/olja (HET!). funkar bra tycker jag. Men man kan absolut klara sig på MYCKET mindre kryddor, bara det får chans att stå och dra. Detta gäller framför allt vitlöken. Mina behållare är inte speciellt stora, rymmer 3-4dl kanske. Förvarar det mörkt i rumstemperatur.

          Vad gäller botulism sträcker sig mitt ordförråd inte så långt! =)

          Ha det bäst!
          / l.l


          --------------------
          If the grass is greener on the other side, water your own lawn.
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 01-09-2025, 12:10
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon