Jag har länge haft planer på att göra eget örtsalt, men det har hittills inte blivit av. Vad man ska ha i beror på vad man ska ha saltet till. Jag tänker mig ett örtsalt i stil med Herbamare, där saltet delvis har ersatts med örter och används som "allkrydda". Örter jag tror kan passa till det är bl.a. libsticka och dragon. Båda ger en "salt" karaktär - prova att tugga ett blad dragon och sedan dricka lite vatten, vattnet smakar som saltvatten! Den selleri som används till Herbamare tror jag för övrigt är rotselleri.
Jag har gjort lavendelsalt för att ha som badsalt. Det blir inte riktigt tillräckligt med doft om man bara tar torkad lavendel och blandar med saltet tycker jag, så jag "fuskar" lite och droppar på lite lavendelolja också
Däremot kan man göra lavendelsocker (och andra sorters "örtsocker" också förståss), som man t.ex. kan ha till kakbaket eller i te.