Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Första flädern plockad, Snart blir det saft
          Näcken
          Inlägg 21-06-2005, 18:47
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 383
          Medlem sedan:
          29-09-2003
          Medlem nr: 2 375



          Satte en omgång flädersaft igår, så till midsommar ska den vara klar. mums........


          --------------------
          Bor med härlig villaträdgård i Skåne zon 1
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          netaave
          Inlägg 25-06-2005, 12:36
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 8 016
          Medlem sedan:
          12-04-2004
          Medlem nr: 3 244



          Fläderbär kan man göre egen kapris av.

          KAPRIS PÅ FLÄDERBÄR




          1,5 liter omogna fläderbär, de ska fortfarande vara gröna.
          2,5 dl ättikssprit
          1/2 msk vinäger
          1 msk socker

          Koka en lag på ättika och socker, slå den het över bären. Låt stå ett dygn.
          Koka sedan upp alltsammans och låt det sakta koka i 10 min.
          Häll upp på små burkar.



          Eller varför inte

          FLÄDERBLOMSPARFAIT



          1 äggvita

          ½ dl florsocker

          2 dl grädde

          1 ½ dl koncentrerad fläderblomsaft

          2 dl färska hallon, el. 200 gr frysta

          2 msk socker

          ( 1 dl färsk mynta )


          Vispa äggvitan med florsockret till ett fast skum.

          Vispa grädden krämig och blanda med äggvitevispet och fläderblomsaften.

          Häll upp i portionsglas och ställ i frysen minst fyra timmar.

          Rör ihop hallonen med sockret och servera till parfaiten. Garnera ev. med mynta.
          Parfaiten kan göras långt i förväg. Ta ut den ur frysen ca 20 min. innan den ska ätas.

          Eller kanske rent av

          Fläderblomsvin.

          30 klasar Fläderblom
          2 st Apelsiner i skivor
          3 st Citroner i skivor
          2 kg Socker
          5 L Vatten
          30-35 gr Jäst

          Lägg blommor och frukt i en stor kruka. Häll socker, sedan kokande vatten över. När blandningen är ca 40 grader smulas jästen i. Rör om, låt stå
          4 dygn. Sila och häll på flaskor eller damajeanne. Gasbinda till kork. Sila på flaskor efter 2 månader. Lagra gärna till nästa sommar.

          TIPS
          En varm sommardag smakar det förträffligt med Fläderblomsvin och Cider


          --------------------


           
          Citera

          Inlägg i den här tråden
          Näcken   Första flädern plockad   21-06-2005, 18:47
          Maria i Helsingborg   Jag satte idag och i år använder jag vanligt socke...   21-06-2005, 19:12
          sanna   Vi i zon II väntar otåligt på fläderblomningen...L...   21-06-2005, 19:23
          fruberglund   Hur gör man flädersaft och hur vet man när bären ä...   21-06-2005, 20:21
          ingmet   Flädersaft 40-70 fläderblomsklasar 3 citroner. 2 ...   21-06-2005, 20:37
          fruberglund   Tack för receptet! Hur vet jag när de är mogn...   21-06-2005, 20:48
          Maria i Helsingborg   Man använder fläderblommorna och du ser när de sla...   21-06-2005, 21:57
          Ewa L   Det går att göra på bären också (fläderbärs saft),...   22-06-2005, 06:18
          fruberglund   Oj, då är det nog redan försent. H...   22-06-2005, 10:32
          Magnolia   Och jag glömde citronsyran. Rekomm...   22-06-2005, 11:07
          niklaswik   Åh är det nåt jag älskar så är det fläderblomssaft...   22-06-2005, 11:32
          SannaLasso   Oj, då är det nog redan försent. Har nog bär nu t...   23-06-2005, 16:09
          Maria i Helsingborg   Du har rätt, det är mer vitt än gult! :) ...   23-06-2005, 17:35
          fruberglund   Oj, då är det nog redan försent. Har nog bär nu t...   23-06-2005, 23:07
          Näcken   Ätlig fläder är en buske eller träd med vita flata...   25-06-2005, 13:00
          asynja   Jag kan tipsa om att senast jag gjorde fläderbloms...   26-06-2005, 17:07
          Scout   Flädervin låter ju mycket trevligt. Men är det van...   27-06-2005, 15:03
          solkatten   Använder du brödjäst så blir alkoholhalten inte så...   27-06-2005, 15:55
          fruberglund   Hihi...hade visst både ock :) Den riktiga flädern...   27-06-2005, 16:11
          amaira   Jag har också båda. Den "riktiga" håller...   28-06-2005, 06:54


          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 24-10-2025, 05:37
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon