Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Champinjoner, Giftighet?
          Christoffer
          Inlägg 18-04-2003, 12:54
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 2 616
          Medlem sedan:
          28-11-2002
          Medlem nr: 439



          Hej!

          Jag älskar att köpa färska champinjoner att ha på bröd med ost på.
          Jag vill däremot minnas att jag läste någon gång att man helst inte
          ska äta de hur mycket som helst och inte mer än två gånger i veckan eller nå´t.

          Hur ofta bör man egentligen äta champinjoner om man älskar dem?
          Jag äter de i stort sett varje dag på bröd.
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          KURT
          Inlägg 23-04-2003, 08:17
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 10 440
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 34



          CITAT (Ina @ 22-04-2003, 19:51)
          Som jag har förstått det krävs ganska noggranna förberedelser om man skall odla upp mycel från sporer... huh.gif Men samtidigt blir jag lite fundersam - svampar sprider ju sig i naturen med hjälp av sporer.... Där är det sannerligen ingen som steriliserar substrat och ympar mycel med autoklaverade verktyg!!

          Det finns ibland färdigförberedda substrat med champinjonmycel att köpa - jag har inte sett några sådana lådor själv på ett tag men jag har ju inte letat aktivt efter dem... smile.gif

          Naturligtvis växter champinjosporerna även om man inte använder sterliliserad näringslösning. [b]MEN[/b) man kan jämföra det med att du tar en fröpåse (tex med spenatför) och blandar det med en hink med olika typer av ogräsfrö och sedan sår ut allihopa. Det blir inte så lätt att hitta spenatplantorna! Egenligen är det faktiskt ganska sterila förhållanden de flesta sår vid, d v s det finns inte så många andra fröer där. Men om man "sår" champinjonsporer så finns det alltid en massa bakterier och svampsporer, både i luften och i näringslösningen (om den inte är sterliliserad), så det blir svårt att hitta "champinjonmycelsplantan" efteråt.
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 01-09-2025, 19:42
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon