CITAT (Ophelia @ 03-07-2005, 10:36)
Jepp...bara ta och häng uppåner. Har dock hört att kryddor torkas bäst i mörker. Vet inte varför, kanske för att behålla färg men malörten är ju ljus

Även smaken kan förstöras om de hänger ljust. Mörkt och tort är det bästa sättet att torka örter.
Om det är varmt och tort väder kan man sprida ut bladen i ett tunt lager på flata korgar, tidningar eller fat. Ta bort alla tjocka saftiga stjälkar, de tar tid att torka. På det här sättet torkar bladen på några dagar, och då räcker det med skugga (dvs rummet behöver inte vara helt mörkt) för att de inte ska blekna och tappa smaken. Så fort örterna är så torra att de lätt smulas sönder ska man packa dem i lufttäta burkar som antingen är mörka i sig eller ställs mörktl.
Om man vill åt malörtens silvriga färg men vill ha en lägre växt kan man prova Romersk malört. Den är något lägre. Vill man ha något ännu lägre kan jag rekommendera Japansk malört. Den är snarast en marktäckare, och väldigt söt med sina fluffiga silvriga blad