VINBÄRSKAKA, 8 pers
1 ägg 1 dl socker 75 g smält smör 0,5 dl vatten 2 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 1,5 krm bittermandelolja eller 2-3 bittermandlar 4 dl röda och/eller svarta vinbär Vinbärsklasar att garnera med 1 tsk margarin+2 tsk strösocker till formen
Vispa ihop ägg och socker. Smält margarinet och koka upp tillsammans med vattnet. Häll det i ägg/socker-blandningen. Blanda mjöl och bakpulver och rör försiktigt ner i smeten. Smaksätt med bittermandelolja eller rivna bittermandlar. Slå i en smord och bröad form med låg kant. Lägg i bären.
Grädda i 175° 20 minuter tills äggsmeten har stannat. Ta ut formen och skåra ett rutmönster med en kniv. Ställ in formen igen och grädda kakan färdig 25-30 min.
|