Inget godis men väldigt gott
Rabarber-Coleslaw
1 stor rabarber stjälk 300 g vitkål, strimlad 1 tsk salt 1 påse Santa Maria Sauce Mix Mango&Chili 2 dl crème fraiche 1 dl lättmajonnäs
Skala rabarbern och skär tunna slantar. Blanda rabarber och strimlad vitkål. Strö salt över och låt dra i ca 10 minuter. Häll av eventuell vätska Blanda crème fraiche, majonnäs och såsmix. Rör ner rabarber och kål.
Och här kommer ett recept från Scan som är lite mer godisaktigt.
Flamberad rabarber med hallon- och kesellaglass
300 g spröda rabarberstjälkar 1 dl strösocker 1 tsk vaniljsocker 2 msk smör 4 msk Rom alt Cointreau eller Whisky Hallon och kesellaglass 225 g frysta hallon 250 g kesella vanilj
Gör så här Mixa frysta hallon och kesella i en matberedare eller mixer. Ställ kallt. Skär rabarbern i mindre bitar. Smält socker i en gjutjärnspanna, eller annat med tjock botten Lägg i rabarberbitarna och sjud dem mjuka. Lyft upp och lägg dem i en eldfast form med 5 cm höga kanter. Vispa ner smör i stekpannan och slå blandningen över rabarbern. Värm romen. Häll den över rabarbern och tänd på. Servera den brinnande rabarbern med hallon- och kesellaglass..
--------------------
" Vänlighet är den gyllene kedja som håller ihop samhället."
|