Jag hittade ett majroverecept i boken "Gröna rätter" från ica-förlaget. C-et i recepttiteln hade som ett komma under sig.
Kokta majrovor Nicoise
4 port
4-5 majrovor (ca 1 kg) kokande vatten 1 tsk salt/l vatten 4 tomater 1 gul lök 1 vitlöksklyfta 1-2 msk margarin eller smör 1 tsk nypress citronsaft eller vitvinsvinäger 1 krm grovmalen svartpeppar 8-10 pimentofyllda oliver persilja
Skala majrovorna och skär dom i klyftor. koka dom knappt mjuka i lättsaltat vatten eller i mikron. Skålla, skala och kärna ur tomaterna. Skär dem i tärningar. skala och finhacka båda löksorterna. Fräs löken mjuk i matfettet. Tillsätt tomaterna och de övriga ingredienserna, oliverna kan skivas eller halveras. Servera majrovorna heta. Häll över tomatröran. Strö på hackad persilja. Bjud brytbröd och kokt eller rökt skinka till.
Följande stod om majrova i boken "Vanlig i Tyskland. God som råkost och kokt som tillbehör på grönsaksfat eller till kött-och fiskrätter".
--------------------
|