Här kommer ett som jag fick idag med e-posten från Tasteline.
0,55 kg bondbönor 3 msk olivolja 1 tsk tamari 2 tsk balsamvinäger 1 st vitlöksklyftor, pressade 8 st kronärtskockshjärtan 8 st soltorkade tomater i olja 60 g champinjoner 12 st färskpotatis(ar) havssalt 60 g späd spenat 150 g getost
Tillagning:
1. Koka upp en kastrull med saltat vatten, lägg i bönorna och låt den sjuda 5-7 minuter eller tills de är mjuka.
2. Blanda undertiden 3 msk olivolja, tamari, balsamvinäger, vitlök, konserverade kronärtskockor, soltorkade tomater och eventuellt någon svamp.
3. Låt bönorna rinna av och lägg dem i salladen.
4. Värm en grillpanna och tillsätt den återstående olivoljan. Skiva potatisen och stek på båda sidor tills de är guldbruna och mjuka. Salta och lägg dem genast i salladen. Lägg i spenatbladen i sista minuten och toppa med osten. Servera genast
Har ej provat själv men kanske värt att testa. Lycka till.
--------------------
skriver Inga från Närke i zon 3-4
|