CITAT (pisanggoreng @ 03-08-2005, 22:55)
CITAT (jendah @ 03-08-2005, 21:46)
CITAT (Björken @ 03-08-2005, 21:42)
Tänk bara på att hetta upp riset ordentligt när du tar fram det ur frysen, gäller alltid för ris som värms upp.
... och lika viktigt - kyl och frys in
snabbt (extra viktigt när det gäller ris!!)
Varför..?
Som även Felix Matte sa...
Just i ris bildas väldigt snabbt bakterier som avger gifter om man inte kyler ner och fryser snabbt. Gifterna försvinner inte när man värmer upp igen. Med lite otur, kan bli rejält dålig av dessa gifter

Precis vad det är för bakterier kommer jag inte ihåg - men jag kan ta reda på om någon vill

Jag har förresten sparat ris i frysen många gånger och aldrig haft problem, så är man bara lite noga med hur man gör så är ris jätte bra frysmat, tycker jag