CITAT (brittmarie @ 02-08-2005, 13:31)
CITAT (Lena N @ 18-07-2005, 18:34)
CITAT (Zarah P @ 17-07-2005, 19:39)
eller knapra på dem råa...
Hmmm, jag har lärt mig att man inte ska äta bönor råa. Minns inte anledningen, någon här som vet?

Så här står det på Grön Gastronomi:
Bönor kokas i lättsaltat vatten, hela eller skurna, och serveras med smör och örtsalt. De passar bra som tillbehör till kött. Kalla, kokta bönor är goda i sallader, liksom marinerade i en god vinägrett. De används i soppor, grytor, stuvningar och gratänger.
Bondbönor innehåller lektiner som kan ge upphov till illamående. Därför ska bondbönor alltid kokas minst 10-15 minuter. *skrattar* Jag såg just det...
Nå, jag har alltid gillat att äta de små, små bondbönorna som de är, och det verkar inte som om jag lidit alltför stor skada av det, men det är nog bäst att jag inte rekommenderar det, i alla fall.