CITAT (kristerh @ 04-08-2005, 09:17)
CITAT (jendah @ 04-08-2005, 07:49)
Just i ris bildas väldigt snabbt bakterier som avger gifter om man inte kyler ner och fryser snabbt. Gifterna försvinner inte när man värmer upp igen. Med lite otur, kan bli rejält dålig av dessa gifter

Ops

jag som har ris i kylen sedan en vecka tillb, jag brukar göra ett storkok av ris ibland, som jag sedan har som bas till maten resten av veckan, och jag har aldrig blivit sjuk av det
krister
Samma här! ;-)
En princip jag lärde mig för att att förvara mat i tropisk värme utan kylskåp att aldrig lägga den i täta kärl. Locket ska vara av eller gläntat. Tätheten gör att mat blir dålig. Följer samma princip när jag låter matresterna stå på köksbordet och svalna innan de ska in i kylen. Av med locken. (Har någon gång gjort misstaget att ställa in mat i kylen medan den ännu var ljummen men då fryser alla färska grönsakerna genast.)