Mina föräldrar har ett TB-träd som vartannat år under hela min uppväxt fick "spader" och var helt översållat av äpplen. Dom har gjort alla de saker som du redan har fått tips om. Mamma satt skalade och skar varje dag under sensommaren och tidig höst. Trots detta var det många äpplen som hamnade på komposten även hos oss...
Äpplemos, eller snarare kompott som hamnade i burkar i matkällaren.
Äpplepajer i folieformar med lock - MASSOR med äppleklyftor i varje paj, ett helt berg - bara tunt med pajdeg i botten - som hon sedan frös in och kunde ta fram och värma i ugnen under hela vintern.
Must - bör också frysas in om man inte tillsätter nåt konserveringmedel eller pastöriserar...
Äpplesaft - koka hela äpplen som delats i grova bitar, sila ifrån i silduk, koka upp den avrunna saftern med socker, i med atamon och sen på flaskor!
Frysa in äppleklyftorna lättsockrade för att sedan ta fram till äpplekakor eller annat - bara fantasin sätter stopp!
Hoppas att du orkar ta tillvara såpass mycket att du blir nöjd!