Fransk tartdeg tycker jag ger sprött och fint pajskal, citronskalet ger en fin smakbrytning till frukt och bär. Receptet är ur min favoritbakbok som tyvärr inte säljs längre = Konditorns bästa
125g smör 3dl vetemjöl 1/2 krm salt 1 msk strösocker 1/2 citron, rivet skal 1 lätt vispad äggula 2 msk isvatten
Blanda snabbt ihop till en fast deg, låt degen vila någon timme i kylskåpet. Kavla degen eller tryck ut den direkt i pajformen. Grädda i ca 20min i 200 grader.
Ett tips som står i boken är att om man har tänkt fylla pajskalet med kall fyllning och man vill att krispigheten i pajbottnen ska finnas kvar länge så ska man pensla pajskalet med smält choklad för då suger inte pajskalet upp fukten ur fyllningen.
--------------------
Mvh Åsa
Människor kan diskutera, men naturen agerar. (Voltaire)
|