Hittade ett recept när vi sökte på nätet. Enkelt, behöver inte knådas!
Fast vi hade bara hallon, färska från trädgården förstås. Skalet smakade lite som bondkakor. Var jättegott!

Enkel bärpaj
En god paj med bär som går supersnabbt att göra och som är relativt sund eftersom den inte innehåller så mycket socker.
Tid: 10 min arbete
4-6 portioner
Du behöver:
Pajdeg:
125 g smör eller margarin
½ dl farinsocker
2 dl havregryn
2 dl vetemjöl
Fyllning:
2 ½ dl Kelda vaniljsås eller Milda vaniljvisp
500 g frysta hallon och blåbär
Gör så här:
Sätt på ugnen på 200 grader. Smält matfettet i en kastrull och ta av kastrullen från plattan. Rör ner farinsocker, havregryn och vetemjöl till en jämn smet. Klicka ut den i en pajform ca 24 cm i diameter. Ta baksidan av en sked och tryck ut degen i pajformen så den blir jämn. Detta går på 1 minut med denna enkla pajdeg.
Grädda mitt i ugnen i 200 grader i ca 14 minuter. Låt svalna.
Fyllning:
Vispa vaniljsåsen/vaniljvispen och klicka ner den i pajskalet. Strö över de tinade bären.