CITAT (Åsa @ mälardalen zon 2,06-08-2005, 15:59)
Fransk tartdeg tycker jag ger sprött och fint pajskal, citronskalet ger en fin smakbrytning till frukt och bär. Receptet är ur min favoritbakbok som tyvärr inte säljs längre = Konditorns bästa
125g smör
3dl vetemjöl
1/2 krm salt
1 msk strösocker
1/2 citron, rivet skal
1 lätt vispad äggula
2 msk isvatten
Blanda snabbt ihop till en fast deg, låt degen vila någon timme i kylskåpet. Kavla degen eller tryck ut den direkt i pajformen. Grädda i ca 20min i 200 grader.
Ett tips som står i boken är att om man har tänkt fylla pajskalet med kall fyllning och man vill att krispigheten i pajbottnen ska finnas kvar länge så ska man pensla pajskalet med smält choklad för då suger inte pajskalet upp fukten ur fyllningen.
tack
sparat i receptboken