Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Sprött pajskal till färska bär, vill ha recept
          netaave
          Inlägg 06-08-2005, 11:46
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 8 016
          Medlem sedan:
          12-04-2004
          Medlem nr: 3 244



          Jag tänker mig ett mördegsskal jag gräddar helt klart och sen fyller med bär och grädde eller liknande.
          Någon som testat det och har ett bra recept?


          --------------------


           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          elleave
          Inlägg 06-08-2005, 15:51
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 662
          Medlem sedan:
          08-09-2004
          Medlem nr: 4 441



          Hittade ett recept när vi sökte på nätet. Enkelt, behöver inte knådas! biggrin.gif wub.gif
          Fast vi hade bara hallon, färska från trädgården förstås. Skalet smakade lite som bondkakor. Var jättegott!



          Enkel bärpaj

          En god paj med bär som går supersnabbt att göra och som är relativt sund eftersom den inte innehåller så mycket socker.
          Tid: 10 min arbete
          4-6 portioner

          Du behöver:
          Pajdeg:
          125 g smör eller margarin
          ½ dl farinsocker
          2 dl havregryn
          2 dl vetemjöl
          Fyllning:
          2 ½ dl Kelda vaniljsås eller Milda vaniljvisp
          500 g frysta hallon och blåbär

          Gör så här:
          Sätt på ugnen på 200 grader. Smält matfettet i en kastrull och ta av kastrullen från plattan. Rör ner farinsocker, havregryn och vetemjöl till en jämn smet. Klicka ut den i en pajform ca 24 cm i diameter. Ta baksidan av en sked och tryck ut degen i pajformen så den blir jämn. Detta går på 1 minut med denna enkla pajdeg.
          Grädda mitt i ugnen i 200 grader i ca 14 minuter. Låt svalna.
          Fyllning:
          Vispa vaniljsåsen/vaniljvispen och klicka ner den i pajskalet. Strö över de tinade bären.



          --------------------


          Min hemsida... - Skriv gärna i gästboken!
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 13-08-2025, 06:45
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon