CITAT (Fenja @ 06-08-2005, 17:30)
Jag brukar göra en vanlig mördeg, till en stor pajform:
200 gr smör (använd riktigt smör det blir sprödast)
1/2-1 dl strösocker
8 dl vetemjöl
Hacka ihop degen med en kniv, rör den inte med händerna, kör den sedan med en processor eller elvisp tills den är kornig ungefär som havregryn. Häll mördegen i formen och tryck snabbt till den runt kanterna. Grädda till den är gyllene.
Jag brukar blande 5 dl creme fraish ungefär lika mycket krossad ananas (byt ut mot mixade jordgubbar, mxade inlagda päron till ex.) och lägga i pajskalet och grädda tills fyllningen stannat. Grädda ej för länge för så skär sig creme fraishen. Låt svalna väl och gärna stå en stund i kylskåp innan servering.
Mvh
Fenja
ÅÅÅÅÅ annanaspaj!!!!
vad längesedan jag åt det. får göra en i kväll