Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Druvgurka, Salt och inläggningsgurka., söker recept
          Lannhagen
          Inlägg 07-08-2005, 12:54
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 25
          Medlem sedan:
          29-07-2004
          Medlem nr: 4 177



          på hur man lägger in och konserverar dessa. Inte den vanliga slanggurka utan den mindre "taggiga" druvgurkan.

          Kommer att bli en hel del så det är viktigt att håller länge.

          Tack på förhand.

          Mvh
          Fredric
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          evelina
          Inlägg 07-08-2005, 13:59
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 1 990
          Medlem sedan:
          14-03-2004
          Medlem nr: 2 991



          Hej!

          Står precis och lägger in gurka. Detta recept har jag fått av en släkting som nu är 91 år gammal och som alla tycker om.

          Lycka till!! rolleyes.gif

          Inlagd smörgåsgurka


          Saltlag:
          3 kg västeråsgurka
          1½ dl salt
          vatten som täcker gurkorna

          Inläggningslag:

          1 L strösocker
          6 dl 12% ättika
          9 dl vatten
          dillkronor
          1 påse gula senapsfrön
          pepparrot

          Rör ut saltet i lite kallt vatten
          tvätta gurkorna
          lägg i gurkorna och fyll upp med vatten så det täcker dom
          låt stå över natten

          häll av vattnet och torka gurkorna och skiva dom


          Koka upp lagen
          tag 2 tsk Atamon per liter lag
          varva gurkorna med dillkronor senapsfrön och pepparrot i små bitar
          häll lagen varm över gurkorna
          låt svalna och ställ svalt

          Färdig att äta efter två veckor


          --------------------

          Mvh Evelina
          Odlar numera i zon 4
          Att fela är mänskligt, att förlåta är gudomligt.
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 10-08-2025, 17:06
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon