Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Finns det någnon kock som är vaken?, Dagens lunchlåda under tillverkning
          Katti med torpet
          Inlägg 09-08-2005, 04:55
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 906
          Medlem sedan:
          05-11-2002
          Medlem nr: 190



          Morrn på er

          Står just och skär potatis och kött till en gulash-gryta när ett litet problem dyker upp.
          Enl receptet skall jag använda fint tärnad biff. Bryna den, tillsätta tärnad potatis, vatten och kryddor mm. Koka i 6-8 minuter och sen skall det vara klart. Jag har dock köpt färdiga grytbitar på ICA (nöt), istället för biff och jag blir plötsligt väldigt osäker på om 6-8 minuter kommer att räcka som koktid. Om det är framdelskött krävs det väl snarare 50 minuter?
          Idiotiskt nog står det inte vilka styckningsdelar grytbitarna är från, bara att de är svenska.

          Någon som har erfarenhet av färdiga grytbitar?
          Lägger jag i potatisen i början och köttet behöver längre koktid blir det ju bara mos av potatisen...

          Hoppas på morgonpigga kockar


          --------------------
          Odlar i kall zon 3.
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          SOLVEIG
          Inlägg 09-08-2005, 07:00
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 76
          Medlem sedan:
          14-04-2003
          Medlem nr: 1 157



          GOD MORGON!

          JA , ta hellre till rejält med tid, än att få segt kött. Blää!

          Själv har jag alltid undrat detsamma som du. Varför kan de inte sätta ut vilken styckningsdel köttet kommer ifrån. Det är ju jätteskillnad på tillagningstider.

          Även angående förekomsten av senor,fett m.m. är det ju stor skillnad.

          Jag har blivit bjuden på grytor, gjorda av färdiga köttbitar som har varit minst sagt olika. Hela skalan från toppen till botten.

          Nu skall det väl komma ut färdigtstrimlat har jag läst. Min första tanke då var: "Vad bra, men de kommer väl att deklarera så att man vet vad man har att hantera."

          Det skall inte få bli en slasktratt för överblivna småbitar, kanske t.o.m. dyrare än en hel köttbit bara därför att de har skurit eller strimlat det .


          smile.gif Smaklig måltid!


          --------------------
          Tag vara på livet, det går inte i repris!
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 30-06-2025, 09:08
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon