Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Finns det någnon kock som är vaken?, Dagens lunchlåda under tillverkning
          Katti med torpet
          Inlägg 09-08-2005, 04:55
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 906
          Medlem sedan:
          05-11-2002
          Medlem nr: 190



          Morrn på er

          Står just och skär potatis och kött till en gulash-gryta när ett litet problem dyker upp.
          Enl receptet skall jag använda fint tärnad biff. Bryna den, tillsätta tärnad potatis, vatten och kryddor mm. Koka i 6-8 minuter och sen skall det vara klart. Jag har dock köpt färdiga grytbitar på ICA (nöt), istället för biff och jag blir plötsligt väldigt osäker på om 6-8 minuter kommer att räcka som koktid. Om det är framdelskött krävs det väl snarare 50 minuter?
          Idiotiskt nog står det inte vilka styckningsdelar grytbitarna är från, bara att de är svenska.

          Någon som har erfarenhet av färdiga grytbitar?
          Lägger jag i potatisen i början och köttet behöver längre koktid blir det ju bara mos av potatisen...

          Hoppas på morgonpigga kockar


          --------------------
          Odlar i kall zon 3.
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          Ceja
          Inlägg 09-08-2005, 08:23
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 3
          Medlem sedan:
          27-06-2005
          Medlem nr: 6 079



          Du behöver inte maila till ICA.

          Det strimlade köttet som är tänkt att använda till wokning är skuret på ett annorlunda sätt. Fläskkött tar längre tid att koka men om det är finstrimlat på rätt sätt, med så korta fibrer som möjligt och tvärsöver, inte längs med, så får du ett mörare kött som tar tydligt kortare tid att tillaga.

          Jag köper väldigt sällan färdiga grytbitar i affären helt enkelt därför att de har styckats på helt fel sätt och kommer att vara sega och svårtuggade om du inte kokar dem i timmar och timmar men gör det gärna om en vaken styckmästare har varit framme och gjort underverk med överblivna köttbitar.
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 29-06-2025, 02:41
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon