Hej! Kalla dem gärna Mirabeller i stället för Vildplommon, ty det finns en ganska väl definerad grupp av plommon som heter så.
Citerar här gärna boken: "Hem-konservering" (tryckt på Göteborgs Litografiska Aktiebolag, 1937)
Citat: Mirabeller Mirabeller äro en sorts små gula, söta plommon. De äro särdeles lämpliga till kompott och sylt, och värda den största uppmärksamhet. Värdefulla sorter äro: von Flotows mirabell och Mirabell från Metz: De plockas när de äro mogna, ännu fasta och ej spruckna. För dem gälla samma recept som för plommon, men mirabeller behöva ej skalas till kompott eller sylt.
Mirabeller finns även i detalj beskrivna i Anton Nilssons pomologi "Våra päron-, plommon och körsbärssorter".
Just: "von Flotows mirabell" är för övrigt undertecknad också intresserad av att köpa...
// Johan.
|