Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Vegan mat, har ni nåt bra tips?
          mayababy
          Inlägg 11-08-2005, 20:40
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 192
          Medlem sedan:
          05-06-2005
          Medlem nr: 5 942



          En av mina bästa vänner har bestämt sej för att övergå till ren vegankost! Allt frid å fröjd förrutom att jag har fått hjärnsläpp när det gäller att hitta på bra middagar! Jag har redan bjudit på lasagne, röd linssoppa, tacos och de flesta sorters pesto! Snälla, jag behöver uppslag till fullvärdiga middagar!! Kanske nåt bra recept på pizza/paj.... unsure.gif


          --------------------
          Gud sover i stenen,
          andas i växten,
          drömmer i djuret och
          vaknar i människan

          Indiskt ordspråk
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          Castea
          Inlägg 12-08-2005, 01:23
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 2 458
          Medlem sedan:
          28-02-2005
          Medlem nr: 5 087



          MOROTSCURRY, 4 pers

          6 medelstora morötter
          2 gula lökar
          Smör eller margarin
          2-3 tsk curry
          1 tsk salt
          2 krm socker
          2,5 dl morotsjuice
          0,5 dl röda linser
          0,5 dl russin
          Ca 2 tsk pressad citron
          (Salta jordnötter)

          Skala morötterna. Skär dem i långa klyftor. Skala och skär löken i tunna klyftor. Smält litet fett i en gryta och fräs morötter, lök och curry utan att rotsakerna tar färg. Rör om under tiden. Tillsätt salt, socker och morotsjuice. Koka upp och sjud under lock ca 10 min.

          Lägg i sköljda linser och russin och sjud ytterligare under lock 5-10 min, tills morötter och linser är kokta.

          Smaka av med citron och blanda i hackad persilja. Strö eventuellt över litet salta jordnötter.

          Servera med ris, couscous eller bröd.



          VEGETARISK JAMBALAYA, 4-6 pers

          2,5 dl avorioris
          5 dl vatten
          1 tsk gurkmeja
          3 dl finstrimlad purjolök
          1 vitlöksklyfta
          2 dl champinjoner
          1 röd paprika
          1 grön paprika
          2 syrliga äpplen
          2 skivor ananas
          1-2 msk sesamolja/olivolja
          3-4 msk tomatpuré
          1 tsk oregano
          1 tsk curry
          0,5 tsk muskot
          1 msk mild senap
          2 msk bovete/majsmjöl
          2 dl buljong
          2 dl matlagningsgrädde

          Garnering:

          1 banan
          4 skivor ananas
          6-8 cashewkärnor
          2 tsk kokosflingor

          Skölj och koka riset tillsammans med gurkmeja under lock på svag värme 25 min. Laga under tiden stuvningen. Hacka vitlök, paprikor och äpplen. Skär champinjoner och ananas i bitar. Fräs alltsammans i olja och curry 4-5 minuter. Tillsätt tomatpuré, buljong, mjöl, och kryddor. Låt alltsammans koka ihop några minuter. Blanda i senap och grädde (grädden kan uteslutas, men öka då buljongen). Fördela riset i en form och häll över stuvningen. Dekorera med halverade stekta bananer och ananas samt cashewkärnor och kokosflingor.




          ROTFRUKTSGRATÄNG, 10 pers

          2 palsternackor (400 g)
          1 rotselleri (400 g)
          4 morötter (400 g)
          5-6 dl vatten
          1 tub Tartexpastej (115 g)
          2,5 dl kokspad
          1 tsk örtsalt
          1 tsk smulad dragon
          1 dl créme fraiche
          3 bananer
          3 msk kokosflingor
          2 tsk allkrydda
          100 g rostade jordnötskärnor

          Skala och skär rötterna i små tunna bitar eller skivor. Koka dem 5 min i vattnet. Sila av vattnet och spar det. Häll 2,5 dl av spadet i en kastrull. Tillsätt pastejen och låt den smälta tillsammans med kokspadet och créme fraichen. Smaka av med kryddorna. Lägg rotsakerna i en smord eldfast form. Häll över redningen. Skala och skiva bananerna. Fördela dem över rotsakerna. Blanda kokos och allkrydda. Fördela dem och jordnötterna över gratängen. Gratinera i 200° ca 25 min eller tills gratängen fått fin färg.
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 05-08-2025, 01:28
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon