CITAT (ejjan @ 02-07-2005, 15:23)
Här kommer receptet (som jag pratade om i förra inlägget)
Vinbär- & citronsaft-3 liter vinbär
-4 skivade citroner
-60 g vinsyra.
Varva dessa i en hink. Häll på:
-5 liter kokt, kallt vatten
Låt allt stå i 2 dygn. Sila och blanda i:
-ca 2.5 kg socker (smaka dej fram, ursprungsreceptet hade 4.5kg, huga :blink: ).
Häll på flaskor. Förvara kallt eller frys (då funkar det bra med 1½liters PET-flaskor).
Det blir ca 6 liter färdig koncentrerad saft. GOTTGOTT

Vi gjorde saft av svarta vinbär enligt detta recept men tog 3kg socker. Vi använde citronsyra i stället för vinsyra. Redan efter några dagar började det pysa när vi öppnade flaskorna. Vi gissar att det börjat jäsa? Verkar inte vara bra hållbarhet på denna dryck?