förlåt pisanggoreng! jag glömde lägga in receptet. här kommer det:
Ingredienser: 6 port. *2 vitlöksklyftor *400g kikärter på burk, avrunna och sköljda. *1 msk Sesampasta (tahini) *4 msk creme fraiche *1 tsk spiskummin *saften från en 1/2 pressad citron *Cayennepeppar *2 tsk hackad, färsk koriander *havssalt
Så gör du: 1. lägg vitlök, kikärter och en msk vatten i en mixer, mixa en minut. 2. Tillsätt sesampasta och mixa i ytterligare en minut, skrapa ned sås från sidorna efter ca. 30 sek. Tillsätt sedan creme fraiche och malen spikunnin. Mixa igen. 3. Häll sakta i den pressade citronen medan mixern är igån och sedan tillräckligt med vatten för att få en lös konsistens. 4. smaka av med salt och cayennepeppar, mixa yttreligare en ggn. 5. häll upp i skål, strö över koriandern.
--------------------
karin
|