Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > plommonpanik!
          morellen
          Inlägg 19-08-2005, 17:50
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 383
          Medlem sedan:
          18-03-2005
          Medlem nr: 5 180



          hej
          vad kan man egentligen göra på plommon? Tidigare år har det bara blivit så pass att man fått några att äta men nu är det mängder - och då har jag bara kollat grenarna i markhöjd..
          tips emottages tacksamt!


          --------------------
          Ibland blir det mer växter än man plan(t)erat
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          Castea
          Inlägg 19-08-2005, 23:38
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 2 458
          Medlem sedan:
          28-02-2005
          Medlem nr: 5 087



          DEEP DISH PLUM PIE (Plommonpaj), ca 8 bitar

          Använd form i glas eller porslin med hög kant

          Deglock:

          6 dl vetemjöl
          1 krm salt
          225 g kallt smör i cm-stora kuber
          2 msk kall, pressad citron
          4-6 msk isvatten

          Fyllning:

          1,5 liter urkärnade plommon, skurna i tunna klyftor
          1 rågad dl strösocker
          3 msk brun farin
          3 msk maizena
          0,5 tsk kanel
          0,5 krm salt
          1 msk pressad citron
          Rivet skal av 1 citron
          2 msk smör
          1 msk strösocker

          Hjärtform, t ex pepparkaksform

          Blanda socker, maizena, kanel och salt. Sätt till plommon och citronsaft och skal. Blanda (enklast med händerna) så att socker och mjöl fördelas jämnt.

          Sätt ugnen på 225°. Kavla ut hälften av degen något större än formen. Skär ut en ring genom att lägga formen upp och ner på degen, skära runt om och sedan skära ännu en cirkel ca 2 cm utanför den första. Ta försiktigt loss ringen från bakbordet och tryck fast den runt formens överkant. Går den sönder så kläm bara ihop ändarna.

          Ta ut så många hjärtan som möjligt ur den deg som är kvar. Kavla ut resten och ta ut så många hjärtan som möjligt. Gärna hjärtan i olika storlekar, så att pajen t ex täcks med större hjärtan i ytterkanten och mindre inåt mitten.

          Häll fyllningen i formen och klicka smör över. Pensla degkanten med vatten och tryck försiktigt fast hjärtan, med spetsen mot centrum och så att de lappar över varandra litet. Pensla hjärtspetsarna med vatten och lägg en ny ring innanför den första, som taktegel. Fortsätt tills fyllningen är täckt, men lämna hål för ånga här och där.

          Strö resten av sockret över pajen och stänk över litet vatten. Grädda 20 min i nedre delen av ugnen. Sänk värmen till knappt 200° och grädda ytterligare ca 30 min, tills fyllningen bubblar. Täck med folie om ytan blir för mörk.

          Servera pajen varm med vaniljglass.
           
          Citera

          Inlägg i den här tråden
          morellen   plommonpanik!   19-08-2005, 17:50
          Airamya   Jag brukar också få kopiöst mycket plommon. Efter ...   19-08-2005, 20:12
          rosita   Så gör jag också, men jag brukar t...   19-08-2005, 20:38
          Annica i Sörmland   Plommon-marmelad är väldans smaskens. :wub: Mamm...   22-08-2005, 07:33
          AnitaGg   Plommonmarmelad 1,2 kg plommon 1 dl vatten 1 kg st...   22-08-2005, 07:41
          mayababy   min mamma brukar göra ett fantastiskt gott plommon...   22-08-2005, 23:26
          Immix   Vi brukar lägga in plommonen i madeira: 1 kg urkär...   23-08-2005, 08:01
          Elisabeth-Västkustkolonisten   Jag gjorde alltid sylt av plommon ihop med päron. ...   25-08-2005, 18:02
          lenasch   Lägg hela plommon i frysen, och ta upp en lördag i...   25-08-2005, 19:12
          mulle   Plommon och gröna tomater blir en supergod marmela...   25-08-2005, 21:33
          morellen   Tack för alla tips!   28-08-2005, 08:13
          ejjan   Tack Airamya för ett bra recept. Plommonkakan blev...   04-09-2005, 17:10
          Frida H   torka o ha som godis   04-09-2005, 20:04
          AnitaGg   Idag har jag plockat plommon och n...   15-09-2005, 16:24
          ingrid fuxwall   Någon som vet om man kan göra saft av plommon ? Gå...   16-09-2005, 20:35
          AnitaGg   Jag kokade saft av Victoriaplommon...   17-09-2005, 08:05
          AnitaGg   Googlade lite och hittade ett recept (utan Saft-Ma...   17-09-2005, 08:08
          Kerstin i Malmö   Plommonsäsongen är kanske över men gott är annars ...   28-09-2005, 13:00


          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 27-07-2025, 16:17
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon