Medlem
Antal inlägg: 280
Medlem sedan: 04-12-2002
Medlem nr: 461
Snart är det dags för rabarbern! Här kommer ett litet recept ur: Husmoderns presentbok- konservering från 1931. Jättegott på mackor!!
Marmelad av rabarber och russin
2 lit. rabarber 2 tkp. sultanrussin 2 tkp. socker
R. tvättas men skalas ej, skäres i bitar och kokas mjukt tilsammans med sockret. Kärnfria russin malas på köttkvarn och blandas med rabarbern. Alltsammans får koka, tills massan fått lagom fast konsistens. Då mesta hettan avgått, hälles marmeladen på varma glasburkar. Har man använt vacker, röd rabarber, erhåller marmeladen ett utseende, som om den vore kokt av jordgubbar. Är därtill mycket fin i smaken.
Medlem
Antal inlägg: 257
Medlem sedan: 10-02-2003
Medlem nr: 710
*slår sig själv i huvudet* NU trillade poletten ned i myntans huvud... Aha, jag hade glömt att nämna rabarbern...
Ja, jo, den ska ligga under snö(maräng)täcket... Dessutom så underlättar det om man smörjer formen innan man lägger dit rabarberna & lite socker skadar inte heller.
*kommer till insikten om att man nog inte ska ge sig på en karrär som kokboksförfattare*