Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Pepparrot, Tre frågor
          Sulawesii
          Inlägg 29-08-2005, 18:59
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 3 022
          Medlem sedan:
          14-11-2003
          Medlem nr: 2 566



          Kan man förvälla pepparrot och lägga in dem? Kanske inte ens är gott, vad vet jag.....
          Eller lägga riven pepparrot i matlagningsoljan? Ja, går går det ju, men blir det man steker (eller vad man gör) gott?

          Nån som vet något vegetariskt recept med pepparrot som ingrediens? Själv vet jag bara pepparrotsås. Men, den går ju inte av för hackor, precis! MUMS!

          Är så sugen på min pepparrot som står där ute......


          --------------------
          ”Gå inte på Den Smala Vägen den är alldeles för bred. Balansera isället på de öppnaste fälten..”
          - Sun Axelsson


          user posted image
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          KURT
          Inlägg 31-08-2005, 06:12
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 10 440
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 34



          CITAT (timjantove @ 31-08-2005, 00:11)
          CITAT (rosita @ 29-08-2005, 21:21)
          Pepparrot i olja.

          Pepparrot
          Rapsolja eller olivolja

          Skala pepparroten och riv den fint. Lägg den i en burk och slå oljan över så det täcker. förvaras i glasburk med lock i kylen. Hållbar i ca 2 veckor.

          Används som krydda. Lite riven pepparrot i olja till potatisen är mycket välsmakande.

          Lycka till!

          Håller oljan verkligen inte längre än två veckor?? Pepparrot tillsätts ju inläggningar för att de ska hålla bättre.
          Själv grävde jag upp min pepparrot och förvarade den oborstad i en sluten plastpåse i kylskåpet över ett år utan att den blev dålig.

          Man kan säkert ha pepparrot liggande länge i kylen. Men lägger man in saker i olja så blir det helt lufttätt och då kan endel otrevliga bakterier börja växa t ex Clustridium botulinum .Den orsakar botulism, för att förhindra växt av Clostridier så brukar man tillsätta syra eller salt, eller både och. Det är därför vi har alla våra ättiksinläggningar, de är sura och innehåller salt.

          När Ernst gjorde smaksatt olivolja i Sommartorpet så tillsatte han lime. Även om ha sa (och skrev) att orsaken var att den kunde härskna annars, men härskning är ju (vad jag vet) en kemisk process. Som inte har något med bakterier att göra.
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 10-08-2025, 09:59
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon