Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Smaksatta oljor..., Hur gör man???
          Hired-Gun
          Inlägg 02-09-2005, 22:18
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 69
          Medlem sedan:
          24-06-2005
          Medlem nr: 6 061



          Hej trädgårds och matlagnings fantaster...

          Jag skulle vilja smaksätta lite olivoljor med vitlök,citron och chili,men jag vet inte hur man gör.
          Är det bara att stoppa i frukterna ex. vitlöksklyftor eller chili i oljan och vänta tills den tar smak?
          När det gäller chili skall den kärnas ur först eller kan man använda hela frukten?
          Hur många chilis skall man anväda till 75cl olivolja,vitlöksklyftor till 75cl olja,skal eller saft från citron till 75cl olja.
          Kan man förvara dom smaksatta oljorna i rumstemperartur eller skall dom vara i kylskåpet.
          Om man har oljan i rumstemperatur,härsknar oljan fortare om den är smaksatt än om den är neutral utan smakämnen?


          Många frågor från en matlagnings intresserad nybörjare...hoppas på svar


          --------------------
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          Annica i Sörmlan...
          Inlägg 03-09-2005, 12:39
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 122
          Medlem sedan:
          08-06-2004
          Medlem nr: 3 815



          Jag har precis gjort smaksatt olja med hjälp av lite buskpaprika, som jag fick massor av! wub.gif Det börjar lukta lite chili/paprika om den redan efter 4-5 dagar, men det kanske är önsketänkande! laugh.gif laugh.gif

          Jag skar mina chilisar/paprikor i strimlor. Hittade ingen bra beskrivning så jag fick vara lite uppfinnare själv. Nästa omgång ska jag prova att ha dem hela och se om det blir nån skillnad i smak.

          Tänkte testa att göra egen basilika-olja oxå eftersom jag får så rackarns mycket basilika.

          Lycka till!!


          --------------------
          Annica i Sörmland

          Det är aldrig försent att ändra på sig, så därför väntar jag ett tag till! :-)
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 02-08-2025, 22:34
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon