Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Lamm
          netaave
          Inlägg 07-09-2005, 14:33
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 8 016
          Medlem sedan:
          12-04-2004
          Medlem nr: 3 244



          Vi ska ha gäster på fredag och jag hittade en påse med lammgrytbitar i frysen, har någon en bra idé eller ett bra recept?
          Vad kryddar man med mer än vitlök och s&p, mynta?


          --------------------


           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          mulle
          Inlägg 07-09-2005, 15:20
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 2 629
          Medlem sedan:
          13-07-2004
          Medlem nr: 4 069



          Vi har ju alltid eget lamm i frysen och efter mycket experimenterande har jag fastnat för ett recept som alltid lyckas och som man kan variera in det oändliga:

          Pressa ur en halv stor citron - eller en hel liten - i en mugg.
          Pressa i vitlök efter smak, jag brukar ta 6 - 8 klyftor.
          Lägg i några teskedar salt.
          Lägg i peppar, rosmarin och ev. andra kryddor.
          Låt muggens innehåll grötas till lite medan du förbereder resten.

          Ta en ugnsfast gryta med lock - en lergryta är perfekt.
          Täck bottnen med halva, skalade lökar och gärna, om du har, svamp.
          Ibland har jag också lagt i rotfrukter.

          Gnid in köttet med blandningen från muggen och lägg köttet på lökbädden.
          In i ugnen på låg värme - jag brukar ha 100 - 150 grader - på ungefär 4 timmar eller tills lammet är riktigt mört!

          På det här sättet blir köttet saftigt och smakrikt.

          Vad det inte du som nyss hade plockat en massa svamp?
          Gör en riktigt god svampsås eller stuvning till, använd lökarna som var i grytan!

          Köttet är också gott med kalla såser. Jag brukar göra en enkel vitlöksvariant där jag lägger några droppar citron, ett par pressade vitlöksklyftor och lite salt i en gräddfil och låter det rinna av i ett kaffefilter en natt.
          En snabb myntaröra är också gott - jag brukar finhacka bladen och låta dem dra i lite olja.

          Ris, potatis - vad som helst passar till!

          Mulle
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 10-08-2025, 15:55
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon