Jag har ett supergott recept på kycklingpaj. Förvisso inte med hela kycklingfiléer, utan med en hel grillad kyckling.
Men... kan inte motstå att publicera detta kanongoda recept ändå.
KYCKLINGPAJ MED CHILISÅS, 4 port
Pajdeg:
100 g margarin eller smör
2,5 dl vetemjöl
1-2 msk vatten
Fyllning:
1 kall grillad kyckling
1 gul paprika
1 röd paprika
1 msk margarin eller smör
0,5 påse djupfryst smålök (150 g) eller schalottenlök
2 msk vetemjöl
2,5 dl mellangrädde
1 dl chilisås
1 burk ananas i skivor (220 g)
1-2 tsk italiensk salladskrydda
0,5 tsk salt
2-3 krm svartpeppar
Pensling:
1 uppvispat ägg
Hacka samman ingredienserna till pajdegen, gärna i en matberedare. Låt degen ligga kallt ca 30 min.
Bena ur och ta bort skinnet från kycklingen. Skär den i mindre bitar. Skölj, kärna ur och skär paprikan i mindre bitar.
Fräs paprikan i matfettet. Tillsätt löken. Strö över mjöl och späde med grädde. Tillsätt chilisås och låt stuvningen koka ett par min.
Skär ananasen i bitar. Tillsätt ananas och kyckling i stuvningen. Smaka av med italiensk salladskrydda, salt och peppar. Häll stuvningen i en ugnssäker form.
Kavla ut degen till en platta lika stor som formen. Lägg pajlocket över kycklingstuvningen. Pensla locket med ägg.
Grädda pajen i ugnen i 225°, 25-30 min.